SV EN

Fredrik Bäckhed en av åtta forskare på GU som tillsammans får 18 miljoner från Lundbergs forskningsstiftelse

09 September 2020

Lundbergs forskningsstiftelse har beslutat att bevilja bidrag till 19 forskare, framförallt till utrustning för forskning inom cancer, ortopedi och njursjukdomar. Av de 36 miljoner som stiftelsen nu delar ut går hälften till forskare vid Göteborgs universitet.

I år hade Lundbergs Forskningsstiftelse 57 stycken ansökningar att ta ställning till på styrelsemötet nyligen. Årets anslag har fördelats på forsknings­projekt med fokus bland annat på diabetes, prostata­cancer, leukemi, reumatologi och benskörhet. Stiftelsen prioriterar ansökningar som gäller inköp av teknisk forskningsutrustning och geografiskt är de till allra största delen relaterade till Göteborg, Lund och Stockholm.

Fredrik Bäckhed får 3 500 000 kronor i anslag för inköp av teknisk forskningsutrustning för projekt om bakterier och mitokondrier i njur- och cancersjukdom.

Läs hela artikeln i Akademiliv från Sahlgrenska Akademins: https://akademiliv.se/2020/09/67866/?utm_campaign=cmp_2084047&utm_medium=email&utm_source=getanewsletter 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.