SV EN

Digital föreläsning för deltagarna i IGT-Mikrobiotastudien

12 Maj 2021

Sahlgrenska akademins nättidning Akademiliv informerade om att en inspelad version av vår sändning av föreläsningen och frågestunden om "Dina tarmbakterier" / IGT-Mikrobiotastudien nu finns att se på GU-Play.

Den 29 april bjöd vi in alla nästan 2000 deltagare i forskningsstudien IGT-Mikrobiotastudien till en digital föreläsning om de resultat som studien hittills lett fram till. Under webbinariet svarade Fredrik Bäckhed och Göran Bergström också på studiedeltagarnas frågor.

– Det är viktigt att ge något tillbaka till alla våra engagerade studiedeltagare som gett oss av sin tid. Vi får också en chans att visa upp klinisk forskning och vad den kan åstadkomma, säger professor Göran Bergström, som också är överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och huvudansvarig för genomförandet av IGT-studien, till Akademiliv.

Föreläsningen var tänkt som ett fysiskt möte redan under förra året, men på grund av pandemisituation togs beslut om en digital variant i form av en TV-programsproduktion där korta föreläsningar varvas med samtal som leds av vetenskapsjournalist Torill Kornfeldt. Du som är intresserad kan se den via GU-Play och hittar den enklast via vår websida:

 "Dina tarmbakterier" IGT-Mikrobiotastudien digital föreläsning

Här hittar du sammanfattningen i Akademiliv

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.