SV EN

Inspelade föreläsningar

Här hittar du inspelade föreläsningar där Professor Bäckhed med kollegor berättar om tarmmikrobiotan och dess effekt på oss i hälsa och vid metabol sjukdom.

 

 

Klicka på bilden för att komma till föreläsningen >

 

Här hittar du 7 råd för bättre hälsa som nämndes under sändningen >

Dina tarmbakterier - IGT Mikrobiotastudien

Torsdagen den 29 april sände vi live från Medieteknik/Göteborgs Universitet föreläsningen ”Dina tarmbakterier”.

Frågor kring IGT-Mikrobiotastudien besvarades av Fredrik Bäckhed, professor i molekylärmedicin vid Sahlgrenska Akademin och Göran Bergström, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhus och medicinskt ansvarig för studien. Samtalet leddes av moderator och vetenskapsjournalist Torill Kornfeldt. Bland åhörarna fanns i huvudsak studiedeltagare men även andra intresserade.

 

Klicka på bilden för att komma till föreläsningen som hålls på engelska >
(ej textad/översatt)

 

Hur tarmmikrobiotan påverkas vid typ 2-diabetes

I en föreläsning, arrangerad och inspelad av Mercordia, diskuterar Professor Fredrik Bäckhed hur tarmmikrobiotan påverkas vid typ 2-diabetes. 

Ny forskning har visat att en förändrad tarmmikrobiota kan sammankopplas med ett antal sjukdomar, allt från fetma och inflammatoriska sjukdomar till beteendeavvikelser. Här presenteras en studie där man undersökt tarmmikrobiotan hos individer med prediabetes och typ 2-diabetes och hur informationen kan lägga grunden för att kunna utveckla nya behandlingsstrategier baserade på bakterierna i tarmen.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.